Informatie

Algemene informatie borstvergroting

Een borstvergroting is een plastisch chirurgische ingreep waarbij de borst van een vrouw wordt vergroot. Eén van de plastisch chirurgen van de borstvergrotingskliniek in Utrecht brengt een borstimplantaat aan waardoor uw borst de gewenste grootte, volume en stevigheid krijgt. Wat niet iedereen weet is dat er verschillende soorten borstimplantaten zijn, evenals verschillende behandelmethoden. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over.

Soorten borstimplantaten

Er zijn verschillende soorten borstimplantaten, ook wel borstprothesen genoemd. In principe bestaat een prothese uit een omhulsel van silicone. Dit omhulsel wordt gevuld met een bepaalde vloeistof. Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende vier prothesen:

  • Prothesen gevuld met cohesieve gel;
  • Prothesen gevuld met een fysiologische zoutoplossing;
  • Prothesen gevuld met vloeibare gel;
  • Prothesen gevuld met hydrogel.

Vloeibare gel en cohesieve gel

In de meeste gevallen raadt Borstvergroting Utrecht borstprothesen gevuld met cohesieve gel aan. Prothesen gevuld met vloeibare gel hebben weliswaar het meest natuurlijke effect, maar het verschil met cohesieve gel is zeer klein. De prothesen met de cohesieve gel voelen net iets harder aan. Het grote voordeel van dit soort gel is echter dat er geen lekkage kan ontstaan. Wanneer er scheurtjes in het omhulsel ontstaan dan kan vloeibare gel erdoorheen lekken. Hoewel de gel geen kwaad kan, is deze moeilijk verwijderbaar. Het feit dat de cohesieve gel nog steeds natuurlijk aanvoelt, terwijl het niet door scheurtjes lekt, maakt dit type de standaard in Utrecht.

Fysiologische zoutoplossing

Prothesen gevuld met een fysiologische zoutoplossing waren vroeger populair, maar de plastisch chirurgen in Utrecht gebruiken deze vorm niet meer. De fysiologische zoutoplossing is in principe water gemengd met zout. Daardoor kunnen uw borsten gaan klotsen en onnatuurlijk aanvoelen. Tevens bestaat ook hier het gevaar van lekkage. De lekkage is wederom ongevaarlijk en deze vloeistof wordt gemakkelijker door het lichaam opgenomen.

Hydrogel

De laatste vulling die wij onderscheiden is hydrogel. Hydrogel is een vloeistof dat voor de helft uit water en voor de helft uit een suikeroplossing bestaat. Wederom treedt er in het geval van scheurtjes in het silicone omhulsel een risico op. Hydrogel kan namelijk niet alleen lekken, ook kan deze vloeistof juist water in het omhulsel zuigen. Hierdoor kunnen uw borsten opzwellen en dat geeft een pijnlijk gevoel. In de borstvergrotingskliniek in Utrecht wordt dit type prothese dan ook per definitie niet gebruikt.

Soorten behandelmethoden

Er zijn verschillende manieren waarop een borstvergrotingsbehandeling plaats kan vinden. Borstvergroting UtrechtDeze verschillen zitten onder andere in de manier waarop de borstimplantaten bij u ingebracht worden. Bij Borstvergroting Utrecht kunnen de prothesen op drie manieren ingebracht worden:

  • Via de oksel;
  • Via het tepelhof;
  • Via de plooi onder uw borst.

De reden dat wij deze manieren toepassen is doordat deze drie methoden de minst opvallende littekens veroorzaken. Wanneer er een incisie op één van de bovengenoemde plekken is gemaakt Mogelijke incisies | Borstvergroting Utrechtwordt de borstprothese ingebracht. Het implantaat kan op twee plekken ingebracht worden: onder de borstspier en onder de borstklier.

Voor zowel de incisie als de plaatsing van de prothese geldt dat dit persoonsgebonden is. Welke manier de chirurg van Borstvergroting Utrecht toepast is afhankelijk van een aantal factoren. Factoren zijn bijvoorbeeld de bouw van uw lichaam en de hoeveelheid borstklierweefsel die u heeft.

Risico’s van een borstvergroting

Hoewel een borstvergroting niet geheel risicoloos is, zijn de risico’s klein. De plastisch chirurgen in Utrecht hebben jarenlange ervaring en werken enkel met de nieuwste apparatuur en volgens de nieuwste methoden. Daardoor zijn de risico’s nog verder geminimaliseerd. Een borstvergroting is echter een plastisch chirurgische ingreep en deze zijn nooit helemaal risicovrij. Er kunnen namelijk enkele complicaties optreden:

  • In 3% van de gevallen is de tepel blijvend minder gevoelig;
  • Er kan pijnlijke kapselvorming ontstaan;
  • Borstvoeding is in 1% van de gevallen niet meer mogelijk.

Daarbij kunnen uw borsten in de dagen na de behandeling pijnlijk zijn en kunnen blauwe plekken ontstaan. De pijn ebt normaal gesproken na enkele dagen echter weer weg.

Intakegesprek Borstvergroting Utrecht

Heeft u na het lezen van deze informatie nog steeds behoefte aan een borstvergroting? Dan nodigen wij u van harte uit in onze kliniek in Utrecht. Tijdens het intakegesprek worden al deze zaken uitgebreid toegelicht. Vul het onderstaande contactformulier in als u direct een intakegesprek wilt plannen of nog vragen heeft over de behandeling. U kunt ook telefonisch of per email contact opnemen.